AYHAN ERKAN'I TANIYALIM

AYHAN ERKAN'I TANIYALIM

14.12.2022 402

      1929 yılında İstanbul´da doğan Ayhan ERKAN, ortaöğrenimini Galatasaray Lisesinde, yükseköğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesinde tamamlamıştır. 1953 yılında İTÜ kuvvetli akım bölümünden mezun olduktan sonra Etibank´ta görev almış ve daha sonra Almanya´ya giderek Braunschwein Technische Hochshule´ye devam etmiştir.

       Askerlik görevini bitirdikten sonra Etibank´ın Enerji bölümünde görev alan Ayhan ERKAN,  1964 yılında Etibank Elektrik İşletmeleri Müessesesi Teknik Müdür Yardımcılığına, 1967 yılında Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Direktör Yardımcılığına, 1969 yılında Etibank Enerji İşletmeleri Grup Başkan Yardımcılığına, getirilmiştir. Avrupa Ekonomik Komisyonu, Dünya Enerji Konferansı, Büyük Barajlar Komisyonu, Standartlar Enstitüsü gibi Uluslararası Meslek Kuruluşlarının çalışmalarında da aktif görevler almıştır. Son olarak Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Elektrik Komitesinin de başkanlığını yürütmüştür.

      Türkiye Elektrik Kurumunun kurulmasıyla birlikte burada görev alan Erkan, çeşitli dairelerin başkanlıklarını yaptıktan sonra 1979 yılında TEK Genel Müdür Yardımcılığına, 1984 yılında da TEK Genel Müdürlüğüne atanmış ve ölümüne kadar bu görevini yürütmüştür.

       Ayhan Erkan, 1984 yılından bu yana Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteyken görevli olarak gittiği Hindistan´da elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiştir.

   Okulumuzun da ismini aldığı Sayın Ayhan Erkan'ı saygıyla anarken ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.